Preskoči do glavnog sadržaja

Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića na našim stranicama (u nastavku: web stranice).

Korištenjem web stranicama suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost web stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, možemo prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika kao što su: ime i prezime ili email adresa. Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Ako se suglasite, prikupljamo podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica.

Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznala na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, obrađujemo u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružila informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Možemo koristiti navedene podatke kako bi vam pružila učinkovitiju korisničku uslugu, olakšala korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica vašim osobnim sklonostima i interesima.

Ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne posuđujemo popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Ujedno vas informiramo da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Web stranica štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na web stranicama primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta poslužitelj (hosting) kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki web stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta web stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana koristimo se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših web stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Služimo se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom web stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Spriječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših web stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Analiza web stranice

Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države (“Google”).

Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Na našoj smo web stranici aktivirali od Googlea ponuđenu funkciju IP anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 brojaka (tip Ipv6) Vaše IP adrese briše. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka.

Vašu privolu za Web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik.

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.

Pohrana i rok čuvanja podataka

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti u države izvan Europske Unije. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon 12 mjeseci od dana kad ste nam dali te podatke.

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 30. 5. 2019. godine.

Rado ćemo primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe. Možete nam se obratiti na: info@marko-stimac.com.

Idi  na  vrh