Preskoči do glavnog sadržaja
Klijent
Invista
Osnovno o klijentu:

Life coach koji će osvijestiti sve Vaše osobne potencijale, usmijeriti ih na pravi put kako bi ostvarili maksimum svojih željenih rezultata.

Rad na projektu uključuje:
01. Uvod

O projektu

Osobni coaching postaje sve traženiji u svijetu. Radi se o profesionalnom odnosu gdje stručni coach pomaže svom klijentu u postizanju najboljih rezultata u svim situacijama, od karijernih usmjerenja do onih najosobnijih pitanja.

Uz osobnog coacha, potencijali vlastitog rasta sežu dalje te se uz njegovo vođenje mogu se postići puno bolji rezultati u svim životnim situacijama. Postavljanjem pravih pitanja i koristeći različite metode, seže se do korijena osobnih želja, utvrđuju se ograničena uvjerenja, pomažu se osvijetiti osobni potencijali i usmjeriti ih na pravi put.

Izrada web stranice za Invista coaching
02. Plan rada

Strategija

Cilj projekta je:

  • Izraditi unikatnu web stranicu koja se ističe dizajnom, pozitivnim korisničkim iskustvom te u svakom pogledu prilagođena modernim standardima
  • Prezentirati načela coachinga, konkretne usluge koje se nude te raditi na dizanju svijesti o njegovim prednostima i načinima rada putem bloga i YouTube videozapisa

Načela web dizajna i glavne komponente

Zbog težnje da se napravi prilagođena web stranica po mjeri, krenulo se putem izrade web stranice programiranjem bez instalacije teme i pluginova, također i bez vizualnog graditelja web stranice. Želimo imati potpunu kontrolu i štrikati web stranicu sa svakim pikselom gdje točno znamo ono što želimo napraviti i na koji način.

Od glavnih komponenti koje su interaktivne korisnicima možemo napomenuti:

  • Na početnoj stranici odlučili smo umjesto generičkog vrtuljka (slidera) čija slika ide lijevo-desno, složiti komponentu kratkih fraza čiji se glavni pojmovi samo međusobno nježno mijenjaju ali na način da svi oni zajedno u svim kombinacijama objelodanjuju filozofiju coachinga.
  • Komponenta za prihvat korisnika na newsletter radi potencijalnog građenja liste preplatnika te e-mail marketinga u budućnosti. Postavljen je modul prije podnožja svake stranice ali također i kao skočni prozor koji se okida kada je korisnik spreman napustiti web stranicu.
  • Predočenje recenzije zadovoljnih klijenata (čiji broj svaki mjesec više raste) ovisno o coaching metodi i programu koji je rađen te ih dodatno naglasiti na čim više mjesta da se naglasi kvaliteta koju su korisnici prepoznali. S obzirom da će njihova kvantiteta s vremenom biti naglašena, recenzije su zaslužile i vlastitu unutrašnju stranicu a njihov prikaz je automatiziran i povlači se s jedne lokacije.
  • Kao interludij, koristimo vrtuljak citata istaknutih svjetskih mislilaca kojima se ističu principi i filozofija osobnog coachinga a ujedno služi i kao most koji povezuje različite komponente.
  • Kontakt obrazac preko kojeg novi klijenti mogu poslati upit na svakom programu coachinga ali i na drugim važnim stranicama koje više ciljaju na konverzije nego samo prikaz informacija. Naravno, kontakt stranica također ima svoj klasičan obrazac.
  • klasična Google karta radi prikaza lokacije poslovnice premda je prilikom coachinga izražena komunikacija preko interneta.
  • iako nije komponenta već princip izrade web stranice, kako korisnik skrola prema dolje na velikim ekranima, istaknute sekcije ili manji moduli imaju riješenu laganu tranziciju prikazivanja što pogoduje nježnom unošenju korisnika u sadržaj te pozitivno djeluje na njegovu prezentaciju.
Izrada web stranice za Invista coaching

Tipografija

Vizualni identitet brenda u osnovi sadrži dva fonta: Jura kao sans-serif font za uspravna slova kratkih istaknutih fraza te Garamond za dekorativne glavne naslove. No ipak, nijedan od njih nije prikladan za tijelo teksta (eng. body copy), stoga smo morali uzeti dodatni font.

Odluka je pala na Open Sans, moderni humanistički font kojeg karakterizira otvorena forma slova bez vršnih dekoracija (tzv. sans-serif font). Optimiziran je za prikaz na web stranicama, vrlo je čitljiv kako na velikim ekranima tako i na malim mobilnim uređajima, dobar je za ispis (printanje).

Open Sans sadrži bogatu paletu različitih varijanti debljine od kojih svaka ima dodatnu verziju ukošenosti, ukupno 12 stilova s podrškom za latinično pismo. Besplatan je za korištenje, kako u osobnim projektima tako i u komercijalnim. Uz sve navedene odlike nije ni čudno da je u samom vrhu popularnosti na internetu.

Izrada web stranice za Invista coaching

Svaku prezentacijsku unutrašnju stranicu karakterizira naizmjeničan pregled teksta i fotografije dok smo za neke dijelove koristili isti princip ali pomoću ikona. Ikone naglašavaju načela i filozofiju coachinga a postavljene su kao SVG datoteke čime omogućujemo oštrinu prikaza bez da korisnik treba za svaku ikonu downloadati novi resurs (kao što je to slučaj sa slikama) čime nije usporeno brzo otvaranje web stranice.

Web stranica je aktivno kodirana imajući na umu optimizaciju brzine učitavanja, tehničku optimizaciju za tražilice i dobru praksu digitalne pristupačnosti što su koraci koje ni na kakvim web stranicama ne propuštamo obaviti. Sadržaj je optimiziran metodama on-page SEO optimizacije uz poneku off-page metodu poput podešavanja Google Business profila.

Izrada web stranice za Invista coaching
03. Ishod

Rezultat

Web stranica je informativna, bogata sadržajem i bogata vizualnim sekcijama u raznim varijantama čime pomažemo držati nisku stopu napuštanja posjetitelja a i korisnici se mogu zadubiti istražujući po njima. Kontinuirani rad na stvaranju novog sadržaja pomoći će da se korisnici povremeno vraćaju na nju i pogledaju što ima novo.

Sve u svemu, globalna internet mreža bogata je za jedan novi slatkiš za surfanje. 🙂

Dojmovi klijenata

Što su rekli klijenti

Lili Putarek, Invista coaching
PODIJELI S PRIJATELJIMA:
Idi  na  vrh