Preskoči do glavnog sadržaja
01. Kvaliteta sadržaja

Što je to dobar sadržaj?

Ovo pitanje postavlja si velik broj vlasnika online trgovina ili web stranica koji žele učiniti korak naprijed prema marketinškom uspjehu u bespućima interneta. Sadržaj nisu samo vrckasto posložene riječi ili pak hrpa ispisanih slova, već skup pitkih i povezanih rečenica koje zajedno imaju viši smisao.

Dobar sadržaj je informativan, relevantan, unikatan, pokazuje stručnost, jednostavno je prezentiran, korisnici ga lako apsorbiraju i rado ga dijele s drugima.

 

Sadržajnim marketingom ćemo postići:
 • Bolju informiranost kupaca
 • Stvaranje dobre podloge za sve grane marketinga
 • Povećava angažman korisnika
02. Značaj riječi

Važnost kvalitetnog sadržaja

Izrada kvalitetnog sadržaja čvrst je kamen temeljac i ključan je za sve grane digitalnog marketinga. Važan je u izradi web stranica, bitan je u strategiji za vođenje društvenih mreža, koristan je u plaćenom oglašavanju. Dobrom idejom i pomno kreiranim sadržajem započinje svaki korak.

Sadržaj nam je bitan radi pridobivanja ciljane publike, prezentiranja korisnih informacija posjetiteljima i promoviranje brenda. Ali kvalitetan sadržaj nam je jednako bitan i radi strategija SEO optimizacije i stvaranje autoriteta u svim porama tržišta. U konačnici, stvaranjem za druge jačamo sami sebe i napredujemo na više razina.

Shodno time, dobar sadržaj zlata vrijedi:

 • za korisnike
 • za botove (tražilice)
 • za nas tj. za vlasnike web stranice
Pisanje tekstova radi stvaranja autoriteta među publikom Pisanje tekstova radi stvaranja autoriteta među publikom
03. Uzdižemo sebe

Kreiranjem sadržaja gradimo reputaciju i autoritet

Dobro sročenim i prezentiranim, informativnim sadržajem gradimo vlastitu reputaciju, stvaramo autoritet, ističemo se kao stručnjak u području i izdižemo se u masi nad onima koji nude isto što i mi. Edukacija tržišta stvara pozitivnu sliku o nama što je put koji će nas neminovno dovesti do konačnog cilja, tj. prodaje.

Gradeći kvalitetni sadržaj povećavamo svijest kupaca, zbližavamo se s njima, ulijevamo im povjerenje, zauzvrat stječemo lojalnost a lojalni sljedbenici dalje šire pozitivnu sliku o brendu i sami rade marketing u naše ime.

Stvaranje vrijednosti za publiku Poticanje interesa kod publike
04. Do kupca nam je stalo

Stvaramo vrijednost za ciljanu publiku

S obzirom na sve veći broj tvrtki koje su svoje poslovanje preselile iz stvarnog u virtualni svijet, ključno je istaknuti se u gomili. Sadržajni marketing sjajan je način da privučemo pozornost publike i publika se želi povezati s tvrtkom koja ih razumije.

Stvaramo sadržaj koji će zainteresirati kupce, riješiti nedoumice i ponuditi im rješenja za njihova pitanja i probleme. Zadovoljna publika će uzvratiti angažmanom, konverzije se povećavaju, prodaja raste a time i poslovanje tvrtke.

Pisanje tekstova radi visokih pozicija web stranice na Google tražilici Pisanje tekstova radi SEO optimizacija stranica
05. Sadržaj je kralj

Stvaranjem sadržaja radimo SEO optimizacije

Osim publike, želimo da nas voli i Google. Uz pomoć optimizacije za tražilice ili SEO-a pomoći ćemo Vašim potencijalnim klijentima da vas pronađu, a tražilici da razumije web stranicu. A što voli Google? Dobar i relevantan sadržaj.

SEO optimizacija ne vodi nikuda bez pomno osmišljenog sadržaja na više razina. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i znanju, sav naš sadržaj koji kreiramo pažljivo optimiziramo u što spada i cjelokupno tehničko oblikovanje sadržaja. A visokokvalitetni sadržaj će i privući linkove s drugih web stranica što je važno za jačanje autoriteta na tražilicama i priljev novih korisnika.

 

Plan rada

Razvojni proces stvaranja sadržaja

Da pobliže objasnimo kako izgleda proces pisanja kvalitetnog sadržaja za web stranice i marketing.

Stvaranje cjelokupne strategije sadržaja nije lagan zadatak i vremenski može biti dugotrajan. Ipak, u konačnici itekako vrijedi truda.

01

Analiziranje ciljane publike, teme i tržišta

Definiranje profila kupca, istraživanje konkurencije i njihovog načina komunikacije.

02

Planiranje i brainstorming ideja

Kreativan proces koji čini generiranje i razvijanje ideja za riješavanje problema koji je pred nama.

03

Razrađivanje kostura članka

Definiranje cjelokupne strukture članka na temelju primarnih cjelina.

04

Pisanje, pisanje i pisanje

Pisanje informativnog, relevantnog, jedinstvenog teksta tonom koji odgovara publici i pokazuje stručnost.

05

Optimizacija za tražilice i UX

Korekcije ključnih riječi i njihove gustoće, upotreba sinonima, stvaranje linkova, tehničko formatiranje.

06
>

Lektura i fino poliranje

Gramatička i stilska lektura te završno poliranje teksta.

06. Što sve pišemo

Tipovi sadržaja koje stvaramo

Kreiramo sve sadržajne strategije koje privlače publiku i komuniciraju s njom u svim ciklusima prodajnog lijevka. Naše tekstove i ton pisanja u potpunosti prilagođavamo publici te željama i afinitetima naših klijenata.

Bez obzira traže li se tekstovi lakog štiva ili stručnije teme, zajedno ćemo pridobiti publiku da vas vidi i čuje.

Sukladno definiranim potrebama pišemo:

 • sadržaj za primarne stranice, usluge, specijalne odredišne stranice…
 • opisi proizvoda, specifikacije
 • blog i novosti o posljednjim trendovima vaše industrije
 • studije slučaja
 • video i audio sadržaj (podcast)
 • reklamni materijali (oglasi, infografike, elektroničke knjige…)
 • sadržaj za email marketing
 • offline tisak poput letaka i brošura
Pisanje tekstova za web stranice i trgovine Pisanje tekstova za web stranice i trgovine
07. Informiranost na svakoj razini

Tekstovi za primarne stranice

Stvaramo sadržaj za primarne stranice poput sadržaja za naslovnicu, za “O nama”, usluge kojima se bavi vaša tvrtka, opise proizvoda uz svu potrebnu dokumnetaciju i specifikacije, česta pitanja… Svaka postavljena unutrašnja stranica mora imati jasno definiranu svrhu unutar globalne arhitekture informacije cijelog projekta.

Isto tako, sadržaj ne čine samo blokovi tekstova nego i sve manje fraze razasute po web stranici. Iako male, i one pomažu nositi težinu i doprinijeti cijeloj priči koja utječe na korisnike te na botove radi optimizacije za tražilice.

Pisanje teksta za blog Pisanje teksta za blog
08. Opušteno pisanje

Bloganje

Pišemo stručne blogove na koje stavljamo poseban naglasak ili novosti o posljednjim trendovima vaše industrije. Osmišljavamo kreativan i informativan sadržaj koji će zaintrigirati čitatelja, zabaviti ga a ujedno i educirati.

Zahvaljujući praćenju trendova, ulaganju u nova znanja te predanosti i želji za rješavanjem izazova, možemo Vam pomoći poboljšati prodaju proizvoda i/ili usluga usmjeravanjem prometa na web trgovinu, povećavanjem svijesti o Vašoj robnoj marki te izgradnjom povjerenja i prepoznatljivosti kod publike.

Osmišljavanje tekstova za oglase Osmišljavanje tekstova za oglase
09. PPC oglasi

Sastavljanje sadržaja za oglase

Plaćeni oglasi pružaju vrlo malo mjesta za hvatanje korisnika i zato trebaju biti ubitačno djelotvorni.

Kratki, jasni ali dovoljno glasni i istaknuti da ugrabe pažnju korisnika. Precizno ciljani i relevantni da privuku znatiželju željene publike. Smisleni i vjerodostojni da zadobe povjerenje korisnika te da ga uspješno motiviraju na klik i kupnju.

Razlika između dobrog oglasa i vrhunskog je izražena. Ispravan prodajni nastup zlata vrijedi.

Pisanje teksta za tisak kao što su knjige, časopisi i drugi materijali Pisanje teksta za tisak kao što su knjige, časopisi i drugi materijali
10. Svakom loncu poklopac

Sadržaj primjeren publici

Ovisno o ciljanoj publici, tu su razni drugi promotivni materijali za digitalno korištenje (elektroničke knjige, infografike…) ali i bilokakav tiskovni materijal poput letaka i brošura.

Nakon što zajedno s nama otkrijete i razumijete tko je Vaš potencijalni klijent, kako se na webu ponaša te što ondje traži, vrijeme je da uzmete stvari u svoje ruke i saznate kako im možete pružiti ono što traže.

Vrijedan sadržaj je relevantan posjetiteljima, dopada im se te ga požele dijeliti dalje na društvenim mrežama. Tako se stvara zajednica oko brenda i Vaše poslovanje dobiva dobar zamah vjetra u leđa.

 

Pisanje tekstova za web stranicu po narudžbi Pisanje tekstova za web stranice po narudžbi
11. Sadržaj po mjeri

Pisanje prema narudžbi

Ako već imate web kojemu je potreban redizajn ili samo treba nadopunu informacija, u skladu s vašim željama i mogućnostima nudimo restrukturiranje, “glancanje” ili uređivanje postojećeg sadržaja.

Nudimo i mogućnost pisanja i na engleskom jeziku, kao i prijevod s engleskog na hrvatski. Uz stručan tekst, i svi ostali tehnički elementi kod nas su podešeni po najvišim standardima.

Je li to sve? Ma ne. Ako niste pronašli tip sadržaja koji vam je potreban, samo nam se javite s vašim željama. 🙂

Idi  na  vrh